2017. júl 14.

Tündértánc (Befejezés)

írta: Varga Gábor László
Tündértánc (Befejezés)

tuundr.jpgÉs Isten megteremté a hatodik napon a fáradtságot ... Alig aludtam, zúgó fejjel keltem, szerettem volna visszapörgetni az időt kicsit, de már nem ment. Még délelőtt megpróbáltam,kifesteni Táltos készülő dobját a kézműves foglalkozáson, de sikeresen összetörtem,  Táltos is elég nyűgös volt, végiggondoltam,hogy vasárnap tele lesz a vonat, és ebed után hazaindultunk. Így erről a napról már nem tudok beszámolni, de nagy búcsú buli volt, előtte meg Tóth Gábor atyával a Hollóházi Csipet Csapat is fellépett és a táborozó gyerekek is műsorokkal készültek búcsúzóul..
.
Táltossal való gyakorlati nehézségek és a szubjektív lelki nyavalyáim ellenére ez egy remek kis tábor volt, ami három ember munkáját dicséri: .Kosztyu Viktória, Pásztor Mariann és Tősér Anett, illetve a segítőiékét.
120 ember ,gyerekek és szülők nyaralását, táborozását, felhőtlen szórakozását biztosították, olyan emberekét ,kik, fogalmazzunk finoman ,megjártak a hadak útját gyermekeik súlyos betegsége réven és főképp azoknak a gyerekeknek nyújtottak sok-sok  élményt, kik sokat szenvedtek. 
Egy forint állami támogatást nem kapott a tábor most sem, ahogy tavaly sem az államtól. Mindent az alapítvány gürizett össze, ezert ha akad vállalkozó, vagy bárki, aki támogatná a következő tábort, az jelentkezzen az alapítványnál. A támogatásokon túl három millió forintba került a tábor.
.
Hosszúra nyúlt az írás , de egy hetet szerettem volna visszaadni, így most  zárasul Csák család szavait tolmácsolom (megközelítőleg) azoknak, akik még a küzdelmeiket vívjak, vagy egy egész életen át küzdeniük kell,:
.
Nem számít semmi, csak menni kell előre, hogy elérjék a célt, a gyerek gyógyulását. A gyerek ne érezzen semmit, ne mutassuk fajdalmunkat, ki lehet menni a mosdóba sírni, de akkor is csak menni kell előre, és ami a legfontosabb szeretni, szeretni .Hatodik nap ízelítő, tovabbi fotók itt, kattint

szönjük mindazok figyelmességét és szeretetét akikkel Táltos közvetve kapcsolatba került,szönjük a krumplis tésztát, a süteményt, a kézműves ajándék babát, amit készítettek neki és  persze szönjük Mariann, Viki és Anett az egész hetet.
Kosztyu Viktória, Pásztor Mariann, Tősér Anett alapítványi tagok és a tábor szervezői!
19598701_1564805113537721_8518176828976952757_n.jpg
Táltos 2 kis barátja
korn_nimcsi.jpg
Később még lesz fotó rólunk, első körben ennyit sikerült összeszedni.
Szólj hozzá