2017. nov 07.

Fellegajtó Napközi kampány (1)

írta: Varga Gábor László
Fellegajtó Napközi kampány (1)

faj.jpgFellegekben járunk  Fellegajtó napközi kaput nyitogatunk! Sok éve dédelgetem magamban ezt a tervet, hogy alapítványt hozok létre, keretet adva a szervezéseknek, illetve napközit hozzak majd létre de tervek tervek maradtak, jött az összeomlás , ki kellett belőle kecmeregni , egyedül, Mi magunk, Táltossal...

Kemény 15 hónapon vagyunk túl amióta végleg szétszakadt a család..., de mára mar mondhatni felálltunk, mert fel kellett állni .
.
Most itt állunk a kapu előtt, köszönhetően a Józsefvárosi önkormányzatnak, úgy tűnik egy remek kis ingatlan fogunk kapni és egész jó állapotban mint amit reméltem.
.
Nagypolitikát nem keverve az ügyben, pusztán tényszerű közlésre hagyatkozva hálás lehetek Dr. Kocsis Máté Józsefvárosi polgármesternek és Farkas Örs kabinetvezetőnek, amiért az ügyünkhöz a kezdetektől pozitívan álltak hozza, ahogy a vagyonkezelő es alpolgármesterek is nagyon segítőkészek voltak.
Gyakorlatilag lerohantam őket, szó szerint, hiszen  a Teleki Téren véletlenül futottam legelőször össze a polgármesterrel és a kabinetvezetővel, leállítottam őket, ledaráltam a napközi tervet dióhéjban és már akkor láthatóan tetszett nekik az elképzelés és nem csupán  udvariaskodás volt, ami a választópolgárnak szólt. Táltos is velem volt, ránéztek többször. Táltos csillagszemei  pedig varázsoltak.
bico_fel.jpg
Majd folytatódtak a következő fordulók, behívtak és végül tegnap már meg is nézhettem a helyiséget erről ezt írtam a fbookon:
Megvan a Fellegajtó napközink helye tartósan beteg, sérült gyerekeknek.. Baross utca 75, a Kínai étterem helyén.

Kétszintes 2x150 nm van sok szoba, lesz hely látásfejlesztős és relax "sötét" szobának, egyéni mozgás és gyógypedagógia fejlesztésre több szoba, közös csoport helyiség, ebédlő, konyha ,sok mosdó es wc helyiség, az emeleten bővülni fogunk tudni járókópés ( a lépcső miatt) nagyobb fiatalokkal is később , ezen túl iroda helyiség ,konyha , fürdő minden van.Túlszárnyalták a reményeim es elvarasaim, ha minden jól megy, egy remek kis huszonegyedik századi követelményeknek megfelelő kis napközit tudunk létrehozni...


Nem gondolom, hogy világmegváltó ambíciók hajtanak, de Táltos sok mindenre érzékenyebbé tett, így másokra is, még csak nem is üzleti célok, egész egyszerű önzés, egészséges önzés, hogy legyen egy hely Táltosnak (is) akit a mai napig nem tudtam elhelyezni, és  fontossá valltak a sorstársak, hogy összefogjunk, mert  azonos problémákkal kuzdunk. Ez ami inspirál, hajt évek óta, panaszkodás es befele fordulás , várakozás helyett, tenni, tevőlegesen irányítani a sorsunkat.
Ígéret volt, várólista volt, 3 nap próbaidő volt  de mégsem találtunk megfelelő helyet, vagy éppen Táltos egészségi állapota nem engedte, hogy el tudjam helyezni es  bizony sok más hasonló kisgyerek is így van ezzel. Mi ellentétben sok más hellyel, nem fogunk válogatni a gyerekek között, nem fogjuk kiválogatni a jobb állapotban levő gyerekeket, hogy csak őket vegyük fel. Ez biztos.
.
Sokan  azt hiszik, hogy ezeknél a gyerekeknél "se kép ,se hang" csak vegetálnak és fekszenek, nincs szükségük fejlesztésre, tanulásra ,közösségre, ingerekre, pedig ugyanúgy gyerekek Ők is, akiknek mindarra szükségük van amire egy egészséges gyermeknek, csak más formában, hiszen mindenben segítségre szorulnak mert egy korlatozott testben vannak zárva, ahogy Táltos is az idegrendszeri sérülése miatt.
.
Ettől még ezek a gyerekek éreznek, szeretnek, sírnak, nevetnek, játszanak, rosszalkodnak, másként és más  ritmusban, de tanulnak és rengeteget küzdenek, hiszen a leghétköznapibb dolgokért is százszoros erőfeszítést kell ,hogy tegyenek. 
.
Egy állapotról beszelünk, nem betegségről, de sajnos sok esetben ehhez az állapothoz sok betegség es szenvedés társul, mégis akkora küzdőszellem és bizony életerő van ezekben a gyerekekben, hogy azt el sem lehet mondani.
.
Hat éve élek ebben a világban minden örömében és fájdalmában. Hat éve szemlélem tehetetlenül az ellátásbeli hiányosságokat, de hat éve járok remek intézményekben és remek szakemberekhez, akiktől rengeteget tanultam és akiktol rengeteget kapott Táltos. Hat éve elem meg nap mint nap a külvilág elforduló, idegenkedő reakcióit a lehetetlen körülményeket, (közlekedés, burokracia, megvonasok..etc) de hat éve tapasztalom azt is, hogy rengeteg őszinte jó szándékú ember van ,akik segítenek, segítettek
.
Rajuk van most szükség,hogy létrehozzuk az almot, egy modern kis létszámú napközit sérült gyermekeknek, (hamarosan egy támogató rendezvényt is szervezünk ennek apropóján karácsony előtt.)
.
Amire feltétlen szükségünk van az alapokhoz:
Önkéntes munka (felújításokhoz es bármihez, akar csak egy fbookos megosztáshoz,)
Felújításhoz anyagok
festékek,
Glett
150 nm szőnyegpadló és ragasztó hozza
Konyhai berendezés, konyhaszekreny
Mosogató
Mikró
Tűzhely
Wc kagylók
Zuhanyzótál
Szerelvények,csapok
Mosógép
Fejlesztőeszközök
Játékok
Kis színes lampak
szobalampak
nagyméretű labdák es hengerek
gyerekágyak, kisagyak
kinőtt segédeszközök: Elsősorban korzett, járókeret,állítógép
Kis székek
Kis Asztalok
Ebédlő asztal
iroda asztal
számítógép
2 db hosszú iskola pad
priccs  (petos eszköz, asztalos csinálna meg)
polcok, szekrények
Nagyméretű tükrök
2 db Huple
Több méretben karikás ulo zsámolyok
Összerakható  Wesco elemek
Műanyag karikák
polifomok
1 db felfújható agy (  ingerlesre)
Különféle felületű (érdes, puha, tüskés..etc) manipulációs bazalis  segédeszközök
állítható magasságú Járóállványzat 
2 db kis bordásfal (
Több méretben Fokos szekek 
1 kisebb labdafürdő
Babzsák fotelek
Bilik
Ez a lista meg bővül, ahogy haladunk előre. A tervek szerit sok segédeszközt mi saját magunk csinálnánk meg, így jóval költséghatékonyabbak lehetünk és sok új ötletet megtudunk valósítani, kiváltani ezzel drágább dolgokat.
Talán így sokak tűnik, de nem sok embernek.
Varjuk tehát magánemberek es akar cégek tárgybeli és pénzbéli adományait. Az alapítványi számlaszám folyamatban, addig is engem keressenek a részletekért vagy az fbookon vagy a taltosvarazslo@gmail.com címen.
Amink mar van ,ami itthon 6 év alatt összegyűlt, azt a közösbe dobjuk indulásnak majd, amíg nem lesz  saját.
így van mar:
' 1db Atlas Walker járássegítő
 1d  kengurus járássegítő
 1 db Hajlított bordasfal
 '1db henger
 3 darab nagylabda
 Többfelé Hinta
 2 Kis szék
 2   korzet, 
 Rengeteg manipulációs es fejlesztőjáték
 2 db Hinta es eteto szek
 Sok kis hangszer
 Kepes mesekönyvek
Van mar félajánlásunk (mindent , bevetélt, kiadast , targyi adomanyt nyilvánosan fogunk kezelni)
 
Last Exit Cd börze Sütő Judittól és Sütő Gábortól (Részletek hamarosan)
Benics Réka : 10 800 HUF
Szólj hozzá