2018. júl 03.

Miből lesz a cserebogár avagy Józsefváros összefog

írta: Varga Gábor László
Miből lesz a cserebogár avagy Józsefváros összefog

breakingnews.gifHangzatos cím tudom, de mégis a speciális napközink alapítása és Barok Eszter legutóbbi újságcikke olyan embereket és köröket mozgatott meg, amire nem is számítottam. Mi több, érzek magamon-önmagam által jó ideje egy nagy nyomást és olykor bevallom kicsit el is bizonytalanodtam, hogy felépíteni és majd fenntartani egy napközit, talán ehhez már kevés leszek. Persze pillanatra sem feladva az álmot és Táltos kisfiam inspiráló hatása űz előre amúgy is, de olykor kétségeim támadtak.

Utóbbi hetekben elkezdtem hajtani, lobbizni, ennek hatására sokan bejelentkeztek, de ahova most érünk lassan, az kicsit túlnőtt rajta, pozitív értelemben. Tóth Tünde sorstárs anyuka és kedves ismerős komoly támogatást nyújt nekünk építőanyagban, ami óriási segítség lesz a felújításban. Mosolygó Kitti kedves anyuka révén Osztovits Bernadett segít minket majd festékkel a boltján keresztül. Érintett, szintén sorstárs anyuka Kiss Tünde révén pedig olyan sokrétű segítség jött képben amire nem számítottam.

Eddig is mögöttünk volt a  Józsefvárosból az  önkormányzat, a Vagyonkezelő, a Családsegítő és a Teleki Térért Egyesület, de Kiss Tünde révén úgy tűnik segítség érkezik a Közterület felügyelettől, Gyermekvédelmi szolgálattól, illetve a Deák Diák Általános iskola igazgatója Farczádi-Bencze Tamás is bekapcsolódik. Egyszóval egy igen komoly stáb körvonalazódik, akik segítik a napközi létrehozását, többféle módon is majd.

Egyre inkább kézzelfoghatóvá válik az álom, folyamatban vannak még más utakról jövő támogatások, ezekről is mihelyst hírt adhatok, írok majd. Reményeim szerint napokon belül kezdhetjük a munkát. Mostanában unos-untalan ,de sok napközis bejegyzés lesz, mert ez is életünk része és sok szempontból fordulópontot is jelent. Táltos lelkem nő-nődögél, még épen alszik, öreg macska vigyázza az álmát.

36246566_1757026951054784_4428747315292930048_n.jpg

Sokat görcsöl továbbra is, ez még mindig a legnagyobb gondunk, amúgy ügyeskedik és általában virgonc, kivétel amikor éppen nem és dackorszak ezerrel...Merthogy van a sérült gyerekeknél is ám ilyen. Leányfalun a Látásvizsgáló szervezésében kellemes két napot töltöttünk egy kis mini fejlesztő táborban, jól éreztük magunkat, úgy tűnik a nyáron ez volt az egyetlen kiruccanás, hiszen óriási munka áll előttünk. Folyt köv...

 

Időközben sikerült megállapodni a Friss utcai Dió Általános Iskola, Készségfejlesztő Iskola, Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény, és Kollégiummal. Lengyel Zoltán igazgató nagyon készséges volt, tőluk fogunk kapni utazó-gyógypedagógusokat elég jó óraszámban, ami azt jelenti, hogy a tervezett arányok 6:4, vagyis az induló 6 gyerekhez 4 szakemberünk lehet, ami mar igen jó arany. Ahogy korábban is írtam, később lesz majd módunk bővülni.

Szólj hozzá

napközi