2018. okt 04.

Hangvarázs

írta: Varga Gábor László
Hangvarázs

wave.gif

Ó, zene! Eszedbe jut egy dallam, hangtalanul eldúdolod magadban, hogy áthassa bensődet, hogy hatalmába kerítse minden erődet és mozdulatodat - és azokra a pillanatokra, amíg benned él, kioltson minden esetlegest, rosszat, durvát és szomorút a lelkedben, felcsendüljön benne a világ, és a nehezet könnyűvé, a dermedtet szárnyalóvá varázsolja!" Herman Hesse

Az EnerChi fejlesztőközpontban jártunk minap különleges hangszerekkel és hangkeltő eszközökkel tartott hangterápiás foglalkozáson.

Szabadi Andrea ( Kaan Luum zenekar) tartotta a foglalkozást, kit most már három éve ismerünk és varázsolt újra nekünk Tibeti hangtálakkal Handpan hangszerrel ,esőbottal és sok egyéb hangszerrel. Az energia rezgés, energiából áll össze minden, az anyag, a test és az egész világegyetem. A zene, a hangok szintén rezgésből jönnek létre, ha ezek a hangok találkoznak a lélek és test rezgéseivel, akkor kapukat nyitnak az égre.

A zene utaztat, gyógyít, ingerel és egy olyan magasrendű élménnyel gazdagítja a lelket melyben ott az Isteni. Harmónia, diszharmónia, lüktetés és monotónia, mélység és magasság, szárnyalás és zuhanás az emberi lélek összes szenvedélye kifejezhető hangokkal, ezért is az emberiség egyik ,ha nem a legnagyobb csodája a zene.

Rituális és ütőshangszereket ősidőktől kezdve használták gyógyításra,akár direkt, akár indirekt módon , Andi ilyen hangszerekkel érkezett. Finoman, lágyan vezette a gyerekeket, köztük Táltost. A hangtálak búgó hangja hatására rögtön odairányult a figyelem és kikerekedett szemekkel, elvarázsoltan hallgatta Táltos a játékot és a többi gyermek is. Érzéssel váltogatta a hangszereket a figyelmet folyamatosan fenntartva, Mély gongjáték, esőbot finom csörgedezése ,majd handpan kiegészülve Andi gyönyörű hangjával és még sokféle hangkeltő varázsolt. Átéléssel, lélekkel voltak vezetve a gyerekek a hangok hátán.

Kedves házigazdánk az EnerChi vezetője és tulajdonosa  Szalay Beáta mint oly sokszor már,  most is elhalmozott minket csupa figyelmességgel és kedvességgel. Sokszor írtam már, hogy az a kis központ, amit ő megálmodott, nos abban sok-sok lélek és önfeláldozás van, főképp autizmus specifikus fejlesztésre orientálódtak és mindenkinek szívből ajánlani tudom őket.

Hangvarázsban volt részünk, a gyerekek utaztak, figyeltek és gyógyító energiákat kaptak. CP-s gyermekek, autista kisfiú,  a szülők egy fantasztikus élménnyel gazdagodtak. Sok zeneterápiás foglalkozáson voltunk már, sok hasonló hangkeltő eszközt hallottunk mindenfelé, de Andit én csak ajánlani tudom, zenei tudása és a lelke is megvan hozzá, az átélés nála belülről jön és sugárzik kifelé. A végén volt egy kis hangszer simogatás, finoman kipróbálhatták a gyerekek a hangszereket és nagyon élvezték. 

Ha minden jól megy, lesz még a központban ilyen foglalkozás, mindenkinek, egészséges gyermekeknek is csak ajánlani tudom, mert nagy élmény nekünk szülőknek  is, de ami a legfontosabb , a gyermekeknek, őket ingerli, fejleszti és akár gyógyító energiákat is kaphatnak. Mi biztosan minden alkalomra elmegyünk.

 

(Sajnos sem a fotók, sem a videók nem túl jó minőségűek, de érdemes a videón nézni Táltos szemét, ahogy figyel, ő a végére szépen a hanghullámok hátán elszendergett. :))

 

 

 

Szólj hozzá

EnerChi Szabadi Andrea Hangterápia